MARPOL-tanker

Een tanker van de categorie 2 mag onder deze categorie varen tot maximaal 2010, afhankelijk van het bouwjaar.

Bij MARPOL-tankers is het niet toegestaan ballasttanks te gebruiken als ladingtanks, waardoor de operationele vervuiling drastisch is afgenomen.

Hier tegenover staat echter dat de op MARPOL gebaseerde scheepsontwerpen veel meer olie lekken bij een ramp dan preMARPOL-tankers. Dit heeft een aantal oorzaken:

om het verlies van de ballasttanks als ladingtanks te compenseren, werden de ladingtanks hoger gemaakt. Bij lekkage stroomt er dus olie uit een tank voordat er een hydrostatische balans is.

een MARPOL-eis is dat 30 procent van de tanks in de zij moet bestaan uit andere dan ladingtanks. De goedkoopste manier om aan die eis te voldoen, is deze tanks zo smal mogelijk te maken.

Hierdoor werden de centertanks bijzonder groot, zodat bij beschadiging van een tank de hoeveelheid olie die kan lekken toeneemt.

in een preMARPOL-tanker worden ook de ballasttanks gevuld met inert gas, aangezien het ook ladingtanks zijn. Dit heeft een remmend effect op corrosie van de tanks.

Bij MARPOL-tankers zijn de ballasttanks hier niet mee beschermd. De optredende corrosie was de oorzaak van de rampen met de Erika, Castor en Prestige.

het verfoppervlak van ballasttanks nam meer dan drie keer toe. Op veel tankers werd dit verfsysteem al niet goed onderhouden, waardoor corrosie meer kans krijgt.

553 comments on “MARPOL-tankerAdd yours →

 1. canadian drugs without prescription
  [url=http://predadoresairsoftjp.com/blog/view/234831/prevent-the-donut-hole-of-health-insurance-part-d]ed drugs without prescription[/url]

  online pharmacy medications

  viamedic .com
  canada pharmacy online viagra

 2. I’ve got a full-time job zopiclone 7.5mg online They also point out that Mr Christie's public health policies appear inconsistent, as just last year he instituted a mandatory quarantine for a nurse who had returned from treating Ebola patients in Africa despite no evidence that she had contracted the disease.

 3. Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon every day. It’s always exciting to read through articles from other writers and practice something from other web sites.
  [url=http://eddrugsblack.com/]ed pills[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published.